خبرگزاری فارس: آسوشیتدپرس با اعتراف به آموزش مستقیم گروههای مخالف ایرانی توسط آمریکا به کتاب مورد ارجاع مخالفین ایرانی برای سازماندهی انقلاب مخملی اشاره کرد.
به گزارش فارس، پس از آنکه گروههای مخالف دولت ایران از رسیدن به اهداف خود مایوس شدند تصمیم به همفکری با شخصی گرفتند که سابقه ایجاد انقلابهای نرم را در اروپای شرقی داشت؛ آنها به کتابی توجه کردند که در واقع چگونگی سرنگونی حکومتها را آموزش میداد و توسط یک پژوهشگر بازنشسته آمریکایی نوشته شده بود، کسی که در خارج از دایره فعالین سیاسی کمتر شناخته شده بود.
" سباستین ابت " و " کاترینا کراتوراک "، نویسندگان " آسوشیتدپرس " در ابتدای گزارشی که در این خبرگزاری منتشر شده است با بیان این مطلب خاطرنشان ساختند: نام این پژوهشگر و ارجاعاتی به کتاب وی بصورت همهمهواری در میان وبسایتهای گروههای مخالف و شبکههای اجتماعی پخش شد. بطوریکه سال گذشته ایران اقدام به انتشار فیلمی کرد که در آن نسبت به طرحریزیهای " جین شارپ "، نویسنده 81 ساله کتاب مذکور و افرادی از جمله سناتور " جان مککین " و " جورج سورس "، میلیاردر آمریکایی برای ایجاد یک " انقلاب مخملی " در ایران هشدار میداد.
دو تحلیلگر آسوشیدپرس در ادامه با اشاره به اغتشاشاتی که به واسطه اقدامات برخی نامزدهای شکست خورده در انتخابات ریاستجمهوری ایران رخ داده است مینویسند: مقامات ایرانی اقدام به طرح اتهاماتی علیه برخی طرفداران میرحسین موسوی، کسی که ادعا کرده بود در انتخابات ایران تقلب رخ داده، مطرح ساختند. از سوی دیگر شارپ هرگونه نقل خود در اغتشاشات خیر ایران را رد کرده است اما با این حال اظهار داشت: خوشحال میشود اگر کارهایش کمکی به ایرانیان برای اجرای یک مقاومت صلحآمیز کرده باشد.
اظهارات شارپ در حالی بیان شده است که به گفته نویسندگان آسوشیتدپرس، ارجاعات مختلفی به نوشته اولیه شارپ یعنی " از دیکتاتوری تا دموکراسی "، در سایت اینترنتی " تویتر " و همچنین اتاقهای گفتگوی اینترنتی وجود دارد که تبدیل به خط زندگی جنبش معترض ایران شده است.
خبرنگاران آسوشیتدپرس در ادامه با اشاره به ارجاع اعضای برخی وبسایتهای حامی موسوی که " سراسر با رنگ سبز تزیین شدهاند "، به کتاب شارپ و همچنین نوشتههای برخی مجریان انقلابهای مخملی در چگونگی استفاده از ایدههای آمریکایی برای ایجاد انقلاب، مینویسند: شارپ گفته است که ترجمه فارسی کتاب راهنمای او هزاران بار از طریق پایگاههای اینترنتی دانلود شده است. و این در حالی است کتاب دیگری از شارپ که نسخه خلاصهتری از چگونگی نبرد و تقابل صلحآمیز است، بطور قانونی در ایران منتشر شده است.
بنابراین گزارش، شارپ که سابقه هدایت حرکتهای ضد دولتی که منجر به ایجاد انقلابهای قرمز و نارنجی در گرجستان و اوکراین شدهاند را دارد، اعطای کمکهای مالی از سوی دولت آمریکا به گروهش را تایید کرده که همین امر نیز میتواند بخشی از اتهاماتی باشد که ایران به آمریکا و برخی کشورهای دیگر در رابطه با هدایت پشت صحنه مخالفین، وارد ساخته است.
آسوشیتدپرس سپس با بیان محتوای کلی کتاب منتشر شده از سوی شارپ مینویسد: کتاب تقریبا 80 صفحهای شارپ، 198 روش مختلف غیرخشونتآمیز را بیان میکند که معترضان با استفاده از آنها میتوانند به مامورین امنیتی یک رژیم فشار وارد سازند؛ بطوریکه این روشها از تعیین " یک رنگ نمادین " تا " برگزاری اعتصابات سراسری " را شامل میشود. بطوریکه شارپ با توصیه نسبت به استفاده از این روشها میگوید در صورت استفاده از تعداد قابل توجهی از این روشها که با دقت انتخاب شدهاند، میتوان هر رژیمی را دچار مشکل کرد.
این نشریه آمریکایی در ادامه با اشاره به شکست اقدامات مخالفین در سرنگونی دولت ایران نوشت: شارپ و دیگر متخصصان مقاومتهای بدون خشونت میگویند: معترضان ایرانی میبایست روشهای خود را از برگزاری صرف اعتراضات خیابانی فراتر برند. زیرا اعتراضات خیابانی که در ابتدا صدها هزار نفر را بلافاصله پس از انتخابات به خود جذب کرده بود، با گذشت زمان کمی به اعتراضات صدها نفری تبدیل شد.
نویسندگان آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود با تایید اظهارات وزیر اطلاعات ایران در رابطه با آموزش نیروهای مخالف ایرانی از سوی آمریکا مینویسند: " پیتر آکرمن "، بنیانگذار " مرکز بینالمللی مبارزات بدون خشونت " در واشنگتن با اشاره به اقدامات گروههای مخالف ایرانی میگوید: " اگر این جنبش به عنوان اعتراضات خیابانی علیه پلیس که ممکن است منجر به خشونت بشود یا نه، تعریف شده باشد، این حرکت مخالفان، شکست خواهد خورد "؛ نویسندگان آسوشیتدپرس سپس با اذغان به دخالت مستقیم آمریکا در آموزش برخی فعالین سیاسی ایرانی اظهار داشتند: آکرمن کسی است که سال 2005، دو کارگاه فوق محرمانه را در دبی برای فعالین ایرانی برگزار کرد که البته برخی از آنان پس از بازگشت به ایران، بازداشت شدند.
بنابراین گزارش، هدایت مخالفین داخلی از سوی منابع خارج از ایران به حدی است که " سدجا پپویچ "، بنیانگذار مقاومت دانشجویی صربستان، با راهنمایی گروههای مخالف ایرانی برای استفاده از روشهای " کم خطر "، فراخوانی صورت گرفته در سایت تویتر که از معترضان میخواست تا چراغهای اتومبیلهای خود را روشن کرده و در حالی که قرآن بدست دارند در برابر نیروهای امنیتی بایستند، را شروعی خوب ارزیابی و خواستار استفاده از تکنیکهای بیشتری شد. وی همچنین از برخی روشهای دیگر مخالفین داخلی ایران نیز تمجید کرد و تاکید کرد که استفاده از پوشش سبز به عنوان رنگ نمادین اسلام و فریاد زدن شعارهای یادآور انقلاب اسلامی سال 1979ایران، روشهای مناسبی هستند.
این گزارش در ادامه با اشاره به تفاوتهای بنیادین جامعه ایران با کشورهای دیگری از جمله اوکراین و گرجستان که پیش از این صحنه انقلابهای مخملی بودهاند، انجام اقدامات مشابه در ایران را ناموفق خواند و با نامعلوم ارزیابی کردن آینده اطرافیان موسوی نوشت: رهبری که مخالفین گرجستان وی را سال 2003 مجبور به استعفا کردند، " ادوارد شواردنادزه "، بود که با استعفای وی یک رهبر حامی غرب به قدرت رسید اما " رهبری ایران کسی مانند شواردنادزه نیست که واقعا ضعیف باشد؛ آنها افرادی قدرتمند هستند که اوضاع را تحت کنترل دارند. همچنین ارتش و نظامیان ایران نیز بر خلاف اوضاع گرجستان، شورش نکردند. "
تاریخ : چهارشنبه 88/4/10 | 2:38 عصر | نویسنده : سعید | نظرات ()